Velkommen til Rudis blog om kropsterapi

 

Her deler Rudi sit perspektiv på sammenhængen mellem krop og psyke, stress og traumer, og hvordan det spiller ind i dine relationer

Rudi_sorgenfri_kropsterapi_koebenhavn_blog
Alt handler om balance

Alt handler om balance

Din krop er enormt tilpasningsdygtig. Nogen gange så tilpasningsdygtig, at du først stopper op, når din krops indre balance er rykket så meget, at muskler og led gør ondt. Løsningen til at blive smertefri igen, skal typisk findes et andet sted, da smerterne tit er relateret til stress, manglende bevægelse eller immunforsvaret og dine organer.

Stress set med en kropsterapeuts øjne

Stress set med en kropsterapeuts øjne

I starten af 2020 var jeg ude og holde et foredrag på Krop – Sind – Ånd-messen i Brøndby Hallen. Her fortalte jeg lidt om mit perspektiv på, hvorfor mere end 1,5 mio. danskere udviser stærke stress symptomer. Meget af denne stress skyldes et misforhold mellem frygt og kærlighed i hjernens og kroppens udvikling tidligt i livet.

Sådan slap Thomas sin angst med kropsterapi

Sådan slap Thomas sin angst med kropsterapi

Angst og frygt er en helt normal og ganske ufarlig følelse, men lærer man ikke at håndtere sin angst kan den udvikle sig til en sygelig og behandlingskrævende angst, der er den næsthyppigste årsag til førtidspension. Her kan du læse Thomas’ oplevelse af, hvordan kropsterapi hjalp ham til at håndtere sin angst konstruktivt.

Stress smitter

Stress smitter

Stress smitter helt enormt. Når du oplever stress i dit liv, og det gør vi alle sammen fra tid til anden, handler det om, fysisk eller psykiske ubalance mellem dine ressourcer, og det der sker omkring dig. Normalt løser vi bare ”problemet” og kommer videre, men nogle gange bider stressen sig fast. Når det sker, bliver stress rent faktisk ”smitsomt”, og får konsekvenser for både dig og dine nærmeste.

Sådan blev Karina stressfri med kropsterapi

Sådan blev Karina stressfri med kropsterapi

Sådan blev Karina stressfri med kropsterapi Rudi Sorgenfri, Totum Kropsterapeut, København Stress fylder mere og mere hos den enkelte. Tager vi et kig på tallene fra Sundhedsstyrelsens rapport Danskernes Sundhed, er 25 pct. af den danske befolkning stresset. Det...

Pauser afhjælper stress

Pauser afhjælper stress

Pauser afhjælper stress Hvor mange pauser har du på en normal arbejdsdag? Rudi Sorgenfri, Totum Kropsterapeut, København Husk pauserne. Ja, det er temmeligt banalt, men stadig svært for mange. Her i blandt jeg selv. Jeg skal selv huske at minde mig selv om, at holde...

Mød dit indre barn

Mød dit indre barn

Din krop fortæller mere, end du måske lige går og tror. I dine første leveår skabes kontakten og forbindelsen mellem din hjerne og din krops muskler. Denne kontakt er med til at forme både din fysiske og psykiske karakter, og fortæller en masse om, hvornår du har følt dig støttet eller svigtet.

Grænser og bevidsthed

Grænser og bevidsthed

Den sunde grænsesætning handler om bevidsthed.

 Bevidstheden om, hvor du mærker grænsen fra. Er din grænsesætning styret fra dit hjerte med kærlighed til dig selv og andre?

 Eller er dine grænser styret af frygt eller den barnlige egoisme?

Stress og motion

Stress og motion

Der er mange myter omkring stress, og hvorvidt det er en god idé at dyrke motion, når man er stresset. Ja, motion aktiverer også kroppens stressrespons, men så længe motionen gør dig glad og ikke føles som en sur pligt, kan den rent faktisk have en gavnlig effekt på stress. Motion øger rent faktisk sin robusthed ift. stress, men husk pauserne.

Skam traumatiserer

Skam traumatiserer

Skam handler om kærlighed. Følelsen af skam er tæt forbundet til mindreværd og grundlægges i alle de gange, hvor du ikke har følt dig elsket, når du dybest set bare har udtrykt dit behov og sat din grænse. Skam heales ved, at du lærer at elske dig selv for lige præcis den du er.

Hvor stort er dit indre rum?

Hvor stort er dit indre rum?

Mine klienter kommer typisk forbi min klinik, fordi de gerne vil have ting til at gå væk, ex. smerter, mindre behagelige følelser som vrede, ked af det-hed, angst og frygt eller knuden i maven og brystkassen. Men skal ting gå væk?

Stress og din gode ven vagusnerven

Stress og din gode ven vagusnerven

Når stressbelastningen omkring dig bliver for omfattende, får vagusnerven ikke tilpas stimulering til at opretholde kroppens mest basale funktioner omkring immunforsvaret og og fordøjelsen. Jeg har…

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.