Hvad er indre barn terapi?

Stressbehandling Rudi Sorgenfri Kropsterapi København

Rudi Sorgenfri, Totum Kropsterapeut, København

Hvornår er det ikke dit voksne jeg, der bestemmer?

Nu tænker du måske, jamen jeg er jo et voksent menneske. Hvad pokker mener du med, at det ikke er mig, der bestemmer?

Hvis du ikke er bevidst om dit indre følelsesliv, kan barnlige reaktioner tit tage over og skabe upassende situationer i dit voksne liv. Det er det jeg mener med spørgsmålet; hvornår er det ikke dit voksne jeg, der bestemmer?

 

Situationer hvor det indre barn tager over

Jeg tror vi alle sammen har prøvet at blive fanget i en situation, hvor det hele synes for uoverskueligt og overvældende, så du har følt dig handlingslammet.

Det kan også være tidspunkter og oplevelser, hvor du har haft følelsen af, at noget har taget kontrollen og styringen fra dig i den situation, som du står i.

I sådanne omstændigheder bliver vi tit fanget i nogle barnlige reaktionsmønstre, hvor vi får følelsen af at handle og reagere fra et barnligt sted inden i os selv.

 

Indre barn terapi Rudi Sorgenfri Kropsterapi København

Prøv at lukke øjnene

Du kan sikkert genkalde situationer fra dit liv, hvor du har reageret sådan? Det kan være sammen med familien, kæresten, chefen eller kollegerne, hvor du er blevet “trukket” tilbage til sandkassen og nogen har taget din skovl…

Det er lige der, at dit indre barn bestemmer!

De barnlige mønstre kan let stå i kø i disse tider, hvor dit liv måske er vendt helt på hovedet pga. coronakrisen i DK.

Men sådan behøver det ikke være mere! Du kan let ændre på dine reaktioner, hvis du har din bevidsthed med i dit indre følelsesliv.

I min terapeutiske værktøjskasse trækker jeg tit på to systemiske metoder:

  1. Indre barn terapi
  2. Familieopstilling
Hvad er indre barn terapi

Hvad er indre barn metoden?

Mens jeg har været lukket ned under Coronakrisen, har jeg holdt en stribe onlineforedrag på min Facebookside. Et af dem handlede om indre barn terapi og metoden bag.

Du kan enten se foredraget på YouTube eller lytte til det i min podcast Kunsten At Være Menneske.

Indre barn metoden er et effekfuldt redskab til at bearbejde psykiske og fysiske traumeoplevelser fra din barndom.

Mange af disse oplevelser ligger som ubevidste reaktionsmønstre i din krop og hjerne, og ligger til grund for den måde du lever dit liv som voksen.
Metoden hjælper dig til at forstå dine reaktionsmønstre og lærer dig at drage omsorg og kærlighed for dine barnlige adfærdstræk. Adfærdstræk, der typisk aktiverer din stressrespons på en uhensigtsmæssig måde.
Når vi i fællesskab arbejder med indre barn på briksen, arbejder vi med din visualiseringsevne til at kigge ind bagom dine stressmønstre i voksenlivet.

Mekanismen i det indre barn

Følte du dig ikke set som lige præcis den du var, når du fx. blev vred, ked af det, fordi følelsen var forkert i de voksnes øjne. Eller har du oplevet gentagne afvisninger fra dine forældre af dit ønske om kærlighed og nærvær som barn.

Den fysiske smerte fra afvisningerne i barndommen har skabt fysiske mønstre i din krop og hjerne, der gør, at du som voksen bliver trukket tilbage til de gamle følelser og oplevelser.

Oplevelserne lærte dig at gøre hvor du lærte at gøre ting på en bestemt måde for at føle, at du passede ind. At du var rigtig, ved enten at undertrykke eller hævde dig selv for at undgå den gamle smerte.

Dine voksne stressmønstre er nemlig et levn fra din barndom.

Kærlighed og omsorg heler dit indre barn

Hvordan det hænger sammen kan du blive klogere på, hvis du ser mit foredrag ovenfor.

Her fortæller jeg mere om min tilgang til indre barn terapi og systemisk familieopstilling.

I foredraget laver jeg også en guidet visualiseringsøvelse, hvor du får muligheden for at skabe en dybere og kærligere forbindelse til dig selv og dit indre barn.

Prøv at mærk, hvad der sker i din krop og dit nervesystem, når du møder dit indre barn med kærlighed og forståelse i stedet for den store hammer.

Hvis du er blevet nysgerrig på at læse mere om min måde at arbejde med indre barn og udviklingstraumer gennem kroppen. Kan du læse mere her: https://rudisorgenfri.dk/behandlingsformer/kropsterapi-forloeser-traumer/

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmelder du dig mit nyhedsbrev, får du besked, når jeg har nye indlæg på bloggen. Samtidigt får du også en serie af mails med gode tips til at slippe smerter, stress og traumer. Du kan let afmelde dig nyhedsbrevet igen, hvis det bare fylder i din inbox.