Jeg hjælper dig til at slippe stress, smerter og traumer

Indehaver og kropsterapeut Rudi Sorgenfri fortæller:

 

Med en kandidatgrad fra Handelshøjskolen i København og headhuntet til en lederkarriere i en stor international virksomhed lå det på ingen måde i kortene, at jeg skulle arbejde som kropsterapeut i dag. Men virkeligheden og alt det, der hverken kan eller skal sættes i et regneark, ramte mig som en tung hammer ikke mindre end to gange i mit voksenliv og fik mig hjem til mig selv.

Det er jeg glad for i dag. For nu har jeg ”lært at være menneske” på den grundige måde. En læring jeg fortæller om i min podcast: Kunsten at være menneske.

I dag er jeg sikker på, at andre kan udføre virksomhedsstrategier mindst lige så godt som mig. Til gengæld sker der noget helt særligt, når jeg står ved briksen. Det er her, jeg hører til og kan gøre den største forskel. Derfor er jeg her.

 

Min barndom

Jeg voksede op med en barndom præget af en masse uro og fravær. Min mor ville ikke have børn, men endte med fire styk. Og min far var både følelsesmæssigt og fysisk fraværende, og når han kæmpede allermest søgte han hjælp i alkohol og begravede sig selv i arbejde.

Disse oplevelser har selvfølgelig været med til at forme mig som menneske på både godt og ondt.

Når jeg bliver usikker, føler jeg, at jeg skal retfærdiggøre min eksistens og mine behov ved at være perfekt og jeg skal gøre mig fortjent til at få dækket mine behov og være tæt og modtage kærlighed. Mønstre som har styret mit voksenliv, indtil jeg blev bevidste om dem – både kropsligt og intellektuelt.

Gaven i min opvækst er, jeg kan mærke og genkende din smerte, når du føler, at du skal være en anden, end den du dybest set er. Når du bliver i tvivl om du, dine behov, følelser, impulser og lyst har ret til at være her – ja, om du må være her.

 

Mit voksenliv før jeg blev terapeut

Den første tunge hammer ramte mig, da min ekskone ville skilles, og hele min verden ramlede sammen. Udover at jeg mistede hende, mistede jeg også det daglige samvær med vores fælles søn, Malthe, og det var en kæmpe sorg.

Dengang mærkede jeg for første gang, hvad kropsterapi kan gøre. Fejlagtigt troede jeg, at der var noget i min krop, der skulle fikses. Sandheden var, at jeg skulle lære mig selv bedre at kende, så jeg fremover kunne passe bedre på mig selv. Præcis som jeg lærer mine egne klienter i dag. Noget jeg også kan lære dig.

  Jeg havde oplevet en del kraftige psykiske ting i mit liv gennem et stykke tid.

Derfor valgte jeg at få en tid hos Rudi. Jeg ved af erfaring at psykiske, stærke oplevelser, så som sorg, vrede og stress kan sætte sig fysisk i kroppen. Allerede efter en behandling kunne jeg mærke, at Rudi havde fået løsnet op for diverse spændinger omkring mit solar plexus og min brystkasse. Det blev ligesom ”lettere at være mig”. Både fysisk og psykisk.

Fantastisk at kunne føle afspænding af systemet efter blot en behandling. Tak for det!

Anne Ryom

Rudi er et varmt og lyttende menneske, hjælpsom og medfølende.

Det afspejler hans behandling og professionelle arbejde også. Jeg kan varmt anbefale Rudi .

Glæder mig til næste behandling.

Pia Dyring Nimb

Fandt min vej i kropsterapien

Kropsterapien var noget af de mest smertefulde, jeg har oplevet. Undervejs i behandlingen fik jeg en mindre åbenbaring om, at det håndværk skulle jeg lære, og jeg glemmer aldrig den kropslige og mentale forløsning efterfølgende. Hvordan kan noget så smertefuldt samtidigt være så befriende?

Fordi behandlingen satte så meget i gang hos mig, troede jeg, at jeg nu var landet i livet igen. Men et par år efter faldt jeg tilbage i mit mønster fra før skilsmissen, og jeg gik ned med stress.

Mønsteret var, at jeg gjorde mig stor umage med at gøre, hvad andre forventede af mig og glemte mig selv. Dengang arbejdede jeg stadig som ledelseskonsulent, og over en længere periode havde jeg ydet mere, end jeg kunne klare på mit arbejde. Og som mange andre, der går ned med stress, overlevede jeg ved udsigten til, at jeg snart skulle på ferie.

Da jeg kom tilbage fra ferie, fik jeg at vide, at min ene kollega var blevet sygemeldt på ubestemt tid og den anden havde valgt at skifte job. Den dag sygemeldte jeg mig også og kom aldrig tilbage. Det blev det væsentlige skridt mod kropsterapien som levevej, og nu har jeg fundet hjem.

Privat er jeg far til børnene Malthe, Ellie og Sylvester og gift med Siff, der også er kropsterapeut. Vi bor på Bispebjerg på lille plads med kæmpe hjerterum. Det var også her, jeg oprettede min praksis, inden jeg flyttede Rudi Sorgenfri Kropsterapi ind midt på Strøget i København.

Jeg hjælper dig til at slippe stress, smerter og traumer