Podcasten om kunsten at være menneske

Podcasten Kunsten at være menneske

Velkommen til min podcast Kunsten at være menneske.

Jeg hedder Rudi Sorgenfri og har altid været fascineret af at iagttage mennesker. Nu er turen kommet til mig selv. Podcasten er min historie om at vokse op med følelsen af at være uønsket og skulle gøre mig fortjent til kærlighed.

En historie jeg både vil fortælle fra et personligt sårbart sted og med rødder i min viden fra sociologien og kropsterapien og erfaringerne fra min terapeutiske praksis. Nogle gange på egen hånd og andre gange med udvalgte gæster, der har noget på hjertet om Kunsten at være menneske.

Jeg lytter med stor begejstring til Rudis behagelige stemme i “kunsten at være menneske”. Afsnittene er korte og virkelig indsigtsfulde. Rudi fortæller sin egen historie med en sårbarhed og ærlighed, som rammer lige ind i mig og gør, at jeg tør tage modet til at kigge ind i min historie og stå ved den, jeg er. Der er masser af eftertænksomhed, aha oplevelser og dybde i podcasten. Jeg kan klart anbefale det videre til alle, som ønsker at lære mere om sig selv og andre.

Maria Abildtrup

Abonner på podcasten Kunsten at være menneske

Trailer – Kunsten at være menneske

Hej, jeg hedder Rudi og er menneske. Kærlighed er mit største ar. Ikke at være ønsket og derfor skulle anstrenge mig for at gøre mig fortjent til kærlighed og retten til at være til. Måske du kan genkende dig selv i min historie?

Episode #1 – Kunsten at være menneske – Mor: “Jeg vil ikke ha’ dig!”

De første “skridt” ind i livet lægger fundamentet. Hvad sker der med fundamentet, når man ikke er ønsket? Må jeg tage min plads? Må jeg være til besvær? Konflikten mellem det sårede indre barn og den voksne. Min oplevelse med en mor, der ikke ønskede mig. Vært Rudi Sorgenfri.

Episode #2 – Kunsten at være menneske – Far: “Du skal være den stærke af os to!”

Min oplevelse af, når sårbarheden føles skamfuld og svag, fordi barnet skal skal bære en voksens bekymringer. Jeg skammede mig over min fars sårbarhed og hans måde at håndtere den på. Det var starten af rejsen til at tage afstand fra min egen sårbarhed. Vært Rudi Sorgenfri.

Episode #3 – Kunsten at være menneske – Rudi: Mit indre barn vil bare ses!

Kender du følelsen af at blive fanget i en konflikt, hvor du mister kontakten til dit voksne selv? Jeg kender følelsen, og nogle gange er det bare spørgsmålet: “Hvad drømmer du om?”, der starter det barnlige behov for at retfærdigøre sig selv. Vært Rudi Sorgenfri

Abonner på podcasten Kunsten at være menneske

Episode #4 – Kunsten at være menneske – Gaven i traumet, mit misbrug og savnet

Jeg hedder Rudi og jeg er misbruger. Mit misbrug af min telefon, sex og sukker er mit skjold mod min sårbarhed, når verden bliver for overvældende, og jeg bliver mindet om mine største savn og afvisninger. Jeg savner dig morfar! Vært: Rudi Sorgenfri

Episode #5 – Kunsten at være menneske – Hvad fortæller dit hjerte?

Denne episode er en guidet visualisering til at tune ind på dit hjerte og dit indre kompas heri. Visualiseringen stammer fra et af mine onlineforedrag under COVID-19-nedlukningen i foråret 2020. Vært Rudi Sorgenfri.

DISCLAIMER: Benyt ikke visualiseringen under påvirkning af alkohol, euforiserende stoffer eller psykofarmaka uden at have rådført dig med din læge.

Du kan finde flere af mine guidede visualiseringer her.

Episode #6 – Kunsten at være menneske – Husk lige dine behov også, Rudi!​

Kender du følelsen af at være klemt som en lus mellem to negle? Følelsen af at tilsidesætte egne behov, fordi du føler, at du skylder nogen noget? Jeg har flere oplevelser med i bagagen, hvor jeg bliver fanget i mit eget tankespind om, at jeg skylder nogen noget og står i taknemmelighedsgæld. En gæld, hvor jeg glemmer at hæve blikket og huske mig selv. Vært: Rudi Sorgenfri

Abonner på podcasten Kunsten at være menneske

Episode #7 – Kunsten at være menneske – Weekend og ferie er ikke en konkurrence, Rudi!

For et par år siden sad jeg på en festival i Sverige og reflekterede over mit ferievalg. Og i dette års sommerferie havde jeg god tid til at reflektere over tidligere ferieminder og hvor priviligeret mit liv er i dag. For hvad nu vis, at ferie ikke behøver at være en flugt fra hverdagen og knokleriet? Vært: Rudi Sorgenfri

Episode #8 – Kunsten at være menneske – Hvorfor forråder du dig selv, Rudi?

Den hvide løgn kan føles ganske uskyldig, men det er stadig en løgn. Når du bruger løgnen, forråder du dig selv… En løgn jeg selv har brugt for at “pynte” på sandheden. Brugt for at stille mig selv i et bedre lys. Brugt for at dække over min indre usikkerhed og følelse af ikke at være god nok.  Vært Rudi Sorgenfri

Episode #9 – Kunsten at være menneske – Er frygten reel? Eller er det bare noget du forestiller dig, Rudi?

Frygten har mange gange afholdt mig fra at tage de skridt, som jeg allermest længtes efter. Frygten for at blive udstødt. Oplevelsen af at blive følelsesmæssigt manipuleret eller udskammet, hvis jeg gav udtryk for mine følelser og behov. Behovet for nærhed, intimitet, lyst og ikke mindst kærlighed. Vært: Rudi Sorgenfri

Abonner på podcasten Kunsten at være menneske

Episode #10 – Kunsten at være menneske – Din vrede må gerne udtrykkes, Rudi!

Det har krævet masser af øvelse at stå ved min vrede. Vreden har i mange år været en forbudt følelse. Vrede var tegn på kontroltab og det uperfekte. Jeg glemte bare, at vi bruger vreden til at sætte grænser og udtrykke behov igennem, så vi kan indgå i ligeværdige relationer, når den bruges modent… Vært: Rudi Sorgenfri

Episode #11 – Kunsten at være menneske – Undskyld, jeg skammede mig og trak skammen ned over dig

Skam har fyldt en masse i mine familiemønstre og blev fejet ind under gulvtæppet. Det gav mig en indre oplevelse af at skulle være perfekt for at være elskelig. Det kastede en lang skygge over mine omgivelser, og hvordan jeg brugte andre for at skabe en følelse af rum inden i mig. Vært: Rudi Sorgenfri

Episode #12 – Kunsten at være menneske – Slip skammen og find din superkraft

Skam er en tillært følelse. Skammen har været med til at regulere min adfærd, så jeg følte, at jeg passede ind. Af frygt for ikke at passe ind gik jeg ubevidst på kompromis med mine indre kvaliteter og fandt på ubevidste strategier, der bare trak den menneskelige og følelsesmæssige smerte ud. Løsningen var at tilgive mig selv. Det åbnede døren for at træde frem i mit eget lys. Vært: Rudi Sorgenfri

 

Jeg har selv skullet øve mig i kunsten at være menneske

Kunsten at være menneske er min personlige beretning om min rejse fra frygt til kærlighed. Måske kan du genkende dig selv i min historie? Måske kan min fortælling inspirere dig til at være det menneske du er.

For jeg har også skullet øve mig i kunsten at være menneske. Og jeg overraskes til stadighed over mine egne krumspring, hvor jeg parkerer min menneskelighed og i stedet foregiver at være det, som jeg tror andre vil have mig til at være.

Jeg har mange kasketter og titler; kæreste, kropsterapeut, far, sociolog, ægtemand, underviser, søn, elsker, foredragsholder, legebarn, ven, nørd, træningstosse, chokolade og lakridsfråder.

Ja, sikkert mange andre, jeg har glemt i skyndingen

Nogle gange gemmer jeg mig bag masken;

– Arrogant for at skjule min usikkerhed

– Styrke for at skjule min sårbarhed

– Smilet for at skjule min sorg

– Overbærenheden for at skjule min bedreviden

Andre gange gemmer jeg mig bare, fordi jeg ikke magter mere

Kærlighed er nemlig mit største ar.

Ikke at være ønsket og derfor skulle anstrenge mig for at gøre mig fortjent til kærlighed og retten til at være til.

Frygten for at tro på kærlighed – at kærlighed ikke bare er en flygtig ting, der glider ud mellem mine fingre som det fineste sand

Det er min historie om at være menneske.

Måske kan du genkende nogle af disse ting fra dig selv og dit eget liv.

Ja?