Kropsterapi hos Rudi Sorgenfri

Du kan vælge to forskellige typer kropsterapi

Når jeg hjælper dig og din krop til at slippe smerter, stress og traumer, arbejder jeg ud fra behandlingssystemet Totum kropsterapi. Totum er latin og betyder helhed. Helheden er mit udgangspunkt for at hjælpe din krop tilbage i balance.

Mange af de symptomer og ubalancer, som du oplever som smerter og uro i din krop, stammer typisk helt andre steder fra end der, hvor du har ondt. Derfor bliver hele din krop behandlet, når du ligger på min briks, og ikke kun din skulder eller din ryg, hvis det er der, du har ondt.

Der kan også ligge en psykisk årsag bag dine smerter. Vi kender alle til, at gå og bekymre sig. Sker det over en længere periode, bliver kroppen stresset, og det kan sætte sig som fysiske spændinger. Omvendt kan vi også have haft hårdt fysisk pres eller træning i hverdagen, der kan gøre os trætte og irritable.

 

Kropsterapi er altid med udgangspunkt i dig

Mine behandlinger tager derfor udgangspunkt i dig som menneske, da din krop og dit sind er uadskillelige og ikke hinandens modsætninger.

En pulserende kropsterapeutisk behandling eller en kropspsykoterapeutisk session hos mig er derfor mere end bare en massage. Det er to typer af kropsbehandlinger, der skaber bedre kontakt mellem din krop og dit hoved. Din krop og dit hoved er hinandens forudsætninger for, at du kan have en fleksibel og mobil krop uden spændinger og smerter.

Derfor slipper du lettere muskelspændinger og smerter, når du har været forbi min briks på Vimmelskaftet i København.

Hvem er de typiske klienter på min klinik?

Mine klienter spænder bredt fra den studerende med eksamens- og præstationsangst. Personer der har brug for sorgbearbejdning og hjælp til at udtrykke deres følelser. Folk med fysiske problemer og smerter i kroppens muskler, led og organer. Klienter som har oplevet traumatiske episoder i deres liv, enten i barndommen eller i voksenlivet med stress i arbejdslivet, skilsmisser etc. Elitesportsfolk, der har brug for en fintunet og smidig krop, så de kan performe under stort fysisk og mentalt pres.

Kropsterapi er nemlig for dig, der gerne vil i dybere kontakt med dig selv. Der er ingen standardbehandlinger hos mig, da du er helt unik. Hos mig bliver du nemlig behandlet ud fra det liv, du har med i rygsækken.

Hvad kan kropsterapeutiske behandlinger afhjælpe?

Jeg har god erfaring med at behandle mange forskellige former for smerter og problemer.

Stress, Udbrændthed, Nervøsitet, Angst, Vrede, Traumer – fysiske og psykiske, sorg og selvværdsproblematikker

Fysiske problemstillinger

 • Spændingshovedpine og migræne
 • Hold eller ondt i ryg, nakke og skuldre – eller andre rygproblemer
 • Iskias-, lænde- og hoftesmerter
 • Frossen skulder, tennisalbue eller museskader
 • Forebyggelse og behandling af sportsskader og
  forstuvninger

Problemer med kredsløbet

 • Eksem
 • Allergi
 • Fordøjelses- og stofskifteproblemer
 • Smerter og ubalancer i organerne

Psykiske problemstillinger

 • Stress og udbrændthedt
 • Angst, nervøsitet og PTSD
 • Træthed og koncentrationsbesvær
 • Traumer
 • Selvværdsproblemer

Sådan foregår en behandling hos mig

1) Inden behandlingen

 

Når du kommer ind til en behandling hos mig, starter vi med en kort samtale, hvor du fortæller om din problemstilling, og jeg stiller uddybende spørgsmål til din problematik og historik.

Selve massagen er helt oliefri, og i behandlingen arbejder jeg på hele kroppen for at optimere fri gennemstrømning i blodkredsløbet, lymfesystemet og musklerne, så kroppen kan genfinde sin optimale bevægebane, balance, og den derfra bliver i stand til at hele og regenerere sig selv.

Behandlingsmetoden er baseret på forskellige massage- og åndedrætsteknikker, akupressur, zonetryk, lettere ledfrigørelse og samtale. Tilsammen giver det rigtig gode indvirkninger på kroppens egne helbredende egenskaber.

2) Under behandlingen

 

Du er selv en aktiv part i Totumbehandlingens tilgang til massage og kropsterapi. Du bliver udfordret på, hvordan du trækker vejret og samarbejder med din krop i stedet for at modarbejde den. Det er en af de helt store forskelle fra andre klassiske massageformer, hvor du ligger passivt på briksen.
I behandlingen har du medansvar for effekten. Jo mere du kan slippe dit åndræt, jo dybere kan vi sammen arbejde med din krops spændinger og sætte smerten og kroppen fri af gamle overbevisninger.
Behandlingen afsluttes med en kort samtale, hvor du kan stille spørgsmål, og jeg kommer med input til, hvordan du kan forebygge dine spændinger i dagligdagen enten gennem øvelser eller ting du kan være bevidst om i dit møde med dine omgivelser.

3) Efter behandlingen

 

Da vi effektivt går ind og arbejder med dine spændinger i muskler, senehæftninger og led, kan der i dagene efter en behandling forekomme ømhed. Det er helt normalt og kan sammenlignes med ømheden efter en omgang sund træning og motion. Sørg derfor for at drikke godt med vand, fordi det giver kroppen de bedste betingelser for at udskille de affaldsstoffer, der er blevet frigjort under behandlingen.

Har du gennem længere tid ignoreret din krops signaler, kan det efter behandlingen føles som om, at dine symptomer forværes. Det skal du ikke være bekymret over, da det er en helt normal efterreaktion på behandlingen, fordi kroppen arbejder videre i dagene efter.

Ømheden kan nogen gange mærkes i 2-3 dage efter og nogle gange længere. Første gang jeg fik en behandling, var jeg øm i mere end en uge. På trods af ømheden havde jeg en følelse af, at en tung byrde var blevet fjernet fra mig og min krop.

Min behandling skal ikke nødvendigvis træde i stedet for anden medicinsk behandling, men den er et godt supplement til eventuel medicin eller samtaleterapi. Et behandlingsforløb hos mig skaber en erkendelse omkring årsagen bag dine problemer både fysisk og mentalt, samt hjælper til, at kroppen genfinder balance og dens regenererende evner bliver forstærket.

4) Dit udbytte af behandlingen

 

Min måde at behandle på skaber en kædereaktion mellem de emotionelle, mentale og fysiske energier hos dig. Det at møde og turde slippe en fortrængt følelse, gør dig i stand til at bruge dine mentale ressourcer mere konstruktivt, så du ikke længere behøver at bruge tankekapacitet på:

Hvad andre tænker om dig (selvværd og -tillid)
Frygten for hvad, der kommer til at ske ved en given beslutning
Følelsesmæssige blokeringer, der fratager dig handlekraft, overskud og ro i din beslutningsproces
Du slipper for at intellektualisere over dine følelser, hvis du ikke kan sætte ord på dem, fordi du under en behandling får lov til at mærke dem og give slip på dem fysisk. Ved at skabe en større opmærksomhed omkring din krop og dine følelser, vil du opleve at blive mere grounded omkring dig selv, dine følelser, dine tanker, din mentale kapacitet og personlige værdier. Det giver dig et fysisk overskud, fordi kroppen og åndedrættet kan bevæge sig mere frit. Det giver dig en større ro, selv i hektiske situationer, og giver dig bedre muligheder for at handle i overenstemmelse med dine personlige værdier. Den bevidsthed skaber et fantastisk fundament at træffe beslutninger ud fra, og giver dig mere handlekraft. Du bliver i stand til at skabe bevidst forandring i dit liv, der gør en forskel!

Præcis på samme måde som min klient Lone De Bie:

“Her til aften havde jeg en kontrovers med mit teleselskab. Den anden dag var jeg af en super flink fyr i servicecentret blevet lovet et nyt Stick til mit mobile bredbånd som var gået i stykker, men som ekspedienten i forretningen ikke ville give mig med mindre jeg betalte kr. 850,- ud over at han var MEGET ubehøvlet. Inden jeg fik behandling hos Rudi ville jeg bare have “accepteret”, men nu stod jeg op for mig selv. Efter flere telefonsamtaler, hvor jeg venligt men ret bestemt opsagde alle mine abonnementer på både mobilt internet, trådløst internet og til sidst min telefon, kunne alting pludseligt lade sig gøre.”

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.

Oplev mindre stress og smerter!

Gør som mere end 1.000 andre. Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lette og effektive øvelser og inspiration, der reducerer din krops og dit sinds stresstilstand. 

Tak for din tilmelding til mit nyhedsbrev!