Ondt i kroppen?

Hvorfor har jeg ondt i kroppen?

Avvv – Hvorfor har jeg ondt i…? Ja, indsæt selv den pågældende legemsdel. I klinikken møder jeg på daglig basis spørgsmålet, hvorfor har jeg ondt. Jeg ikke give dig et præcist svar på, hvorfor du har ondt, men det er noget vi kan undersøge sammen. For din krops samarbejde med hjernen og dit sind på kryds og tværs nemlig har stor indflydelse på, hvorfor du oplever at have ondt.

Hjernen har hele tiden et billede af din krop i forhold til det rum, du befinder dig i både fysisk og psykisk. Nogle gange bliver billedet forstyrret af smertesignaler, som begrænser dine bevægelser. Mange mennesker tror, at smerter skyldes fysiske forandringer og skader, men smerter er i højere grad forbundet til dit psykiske velbefindende. Følelsesmæssig afvisning aktiverer nemlig de samme centre i hjernen som, når du oplever fysisk smerte, hvis du falder og slår dig.

Oplever du stress og andre store omvæltninger i dit personlige eller professionelle liv, som rykker ved dit psykiske velbefindende, er din krop og hjerne mere tilbøjelig til at starte “katastrofetanker”, der får din krop til at gøre ondt. Det er hjernens måde at passe på dig, så du ikke bliver yderligere overbelastet, men i stedet søger mod ro, hvile og omsorg.

 

Kropsterapi får hjerne og krop til at slappe af

Desværre er hjernen og kroppen ikke særligt gode til at skrue ned for smertesignalet af sig selv, men har brug for hjælp til det. Her er kropsterapi et godt alternativ til smertestillende medicin. De forskellige manuelle teknikker kombineret med samtale, jeg bruger i behandlingen, er fantastiske til at dæmpe din krops uro og stress. Kroppens lavere stressniveau efter behandlingen gør, at smerten opleves mindre presserende i dagligdagen og i langt de fleste tilfælde helt forsvinder.

Den kropsterapeutiske tilgang til smerter

Smerter er en følelse af ubehag. Ubehag er psykologisk en afart af angst, og når du oplever at have ondt i kroppen, aktiveres de samme centre i din hjerne, der er forbundet med at føle angst.

Derfor arbejder jeg i behandlingen med koblingen mellem det fysiske og psykiske, når du lander på min briks med ondt i kroppen.

Din krop har sit helt eget sprog og intelligens, der fortæller, hvor i livet du er blevet støttet og mødt som menneske. Eller hvor du har skullet kæmpe lidt hårdere for din plads. Kroppens psykologiske sprog fortæller en masse om de temaer, der kan være en af årsagerne til, at du har ondt i kroppen.

 

Klientcase

Tina Brun sendte mig en mail, hvor hun spurgte ind til smertemønstre og fysiske oplevelser i hendes krop.

“Jeg søger lidt i blinde, så måske er du ikke den rigtige behandler, men nu prøver jeg alligevel. Jeg forsøger at løse et meget underligt mysterie, som går ud på, at alle de skader/sygdomme jeg får i min krop udelukkende befinder sig i min højre side: en brækket skulder, et brækket håndled, et dårligt knæ, ryggener der trækker ned i højre ben, smerter i højre side af tyktarmen og senest to dårlige tænder også i højre side! Tænderne er det nyeste på stammen, og selv om jeg går hos en dygtig fys med en del af de andre skader, så kunne jeg godt tænke mig at komme til bunds i årsagen….. jeg er særlig sensitiv, har en meget udviklet intuition og mærker alle vibrationer omkring mig, men skaderne sidder jo i den maskuline del af kroppen. Nå, nu har du historien. Kan du – eller en anden – hjælpe med at læse mysteriet?

Vh Tina Brun”
 

 

Mit svar retur til Tina

“Hej Tina, tak for din mail.

 
Ja, det er rigtigt, at højre side af kroppen er den maskuline side. Det maskuline repræsenterer relationerne til mændene i dit liv; fader, bedstefædre, kærester/mand, drengebørn, mandlige chefer og kolleger samt din fysiske side og funktion af din krop. Højre side er også kontakten til dig selv og dine egne behov. Hvor meget får du lov til at fylde og udtrykke dig selv?

Smerter i håndledet

Håndledet er relateret til at give og modtage kærlighed. Når det er brækket, handler det tit om et kollaps, så har du følt, at du skulle give mere kærlighed end du følte ret til at modtage?
Håndledssmerter karpaltunnelsyndrom Kropsterapi Rudi Sorgenfri Totum
Skuldersmerter kropsterapi Rudi Sorgenfri Totum

Skuldersmerter

Tager vi skulderen alene, så handler den bl.a. hvilke byrder vi påtager os, vores evne til at række ud efter hjælp og omfavne livet, hvor meget vi må fylde og det at sætte tydelige personlige grænser og sige ja tak og nej tak. Hvor god er du til disse ting?

Knæsmerter

Knæ handler også om grænsesætning og evnen til på en og samme tid at stå fast og være fleksibel. Usikkerhed om ret til egne grænser eller udpræget stædighed påvirker knæet til at blive ustabilt (grænsesætning) eller fastlåst (stædighed). Knæet er også et spejl af solar plexus, der relateret til mavesækken, der handler om eget værd, ret til egne følelser eller forestillingen om hele tiden at skulle præstere eller have en maske på for at føle ret til at være i livet. Knæet bliver også det svage led, hvis hoften er meget spændt omkring psoasmuskulaturen.
ondt i knæet knæsmerter Rudi Sorgenfri Kropsterapi Totum
Ondt i lænden lændesmerter kropsterapi Rudi Sorgenfri Totum

Lændesmerter

Ud fra det du skriver omkring lænden og tyktarmen, tyder det nemlig på, at psoas er spændt hos dig, da det både påvirker tilhæftningen til tyktarmen og lændens mobilitet.
 
Følelsesmæssigt er psoas relateret til tilknytningsproblematikker til mændene i livet og modet til at træde frem og tage det du gerne vil have i livet. Når den låser svarer det til en fastfrysning (angst) for at træde frem. Stress (fysisk og følelsesmæssigt) påvirker også psoas, da den påvirkes direkte af det autonome nervesystem (kamp/flugt).
 

Irriteret tyktarm

Tyktarmen handler om at holde fast på det gamle, ex. eget selvbillede af, hvad du må og ikke må, vrede/nag, ikke at måtte udtrykke følelser. Tyktarmen er et af de stærkeste kontrolorganer vi har. Har du skullet lægge låg på følelserne og holde en facade?
 
Hvordan kan du genkende dig selv i ovenstående?”
IBS irriteret tyktarm forstoppelse crohns sygdom kropsterapi Rudi Sorgenfri Totum

Tinas respons

“Hej Rudi

 

Tusind tak for din mail, og hvor rammer du bare plet med det alt sammen! Udfordringerne med psoas har min fys (og jeg) arbejdet med et stykke tid, så det er helt rigtigt, at den pt. er meget stram. Jeg vil gerne komme til en behandling hos dig, men da jeg ikke har været til kropsterapi før, har jeg bare et enkelt spørgsmål: Jeg gætter på, at din behandling løsner spændingerne, men ældgamle reaktionsmønstre ændres vel ikke sådan ved et trylleslag?

 
Vh Tina”

 

På de følgende sider kan du læse nogle kropsterapeutiske og psykologiske perspektiver på, hvorfor du har ondt i kroppen forskellige steder.

Totum Kropsterapi er effektivt mod ondt i kroppen

Den bedste måde at reducere dine smerter, så du ikke længere har ondt i kroppen, er at dæmpe din krops stresstilstand ved at træne din bevidsthed om din vejrtrækning. Holder du igen i din vejrtrækning, aktiveres stressresponsen i din krop, hvilket fører til flere smerter og mere ondt i kroppen. Får du i stedet skabt en dyb og rytmisk vejrtrækning ned i bunden af maven og i hele brystkassen, begynder din krop automatisk at slappe af, hvilket dæmper oplevelsen af at have ondt i kroppen.

Din bevidste vejrtrækning kombineret med pulserende massage og ledmobiliserende teknikker, reducerer din krops stressreaktioner og smerter. Den pulserende massage viser en masse om din krops generelle spændingsmønstre, som igen fortæller en masse om dit liv og måde at bære dig selv på, når du føler dig presset.

Jeg møder dit spændingsmønster i kroppen både fysisk og psykisk, og gennem kropsterapien skaber vi sammen nye erkendelser og sansninger om din oplevelse af at have ondt i kroppen, der gør, at smerten forsvinder. Hvordan det virker, kan du læse mere om på min blog: https://rudisorgenfri.dk/smerter/smerter-hvorfor-har-jeg-ondt/

Hvad koster en behandling?

En behandling koster fra 1.000,- DKK. Du kan også købe klippekort til 5 eller 10 sessioner, så den enkelte behandling bliver billigere, hvis du har behov for et behandlingsforløb for at blive helt smertefri.

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.