Kunsten at være menneske retreat og workshop

Kunsten at være menneske

Fra frygt til kærlighed

 

Fire retreatdage med fordybelse og personlig vækst hos Nærheden Retreat d. 19.-22. september 2024

 

Frygt er en instinktiv følelse, hvis vigtigste opgave er at holde dig i live. Problemet med frygten er, at den i langt de fleste tilfælde bygger på forestillinger.

Fordybelsesdagene er for dig, der er nysgerrig på og interesseret i at arbejde med dine frygtstyrede forestillinger. Du kan måske føle, at du sidder fast i dine intime eller professionelle relationer, har svært ved at tage skridtet og forfølge dine drømme og længsler.

Om du er privatperson eller uddannet terapeut, coach eller lignende gør ingen forskel, da fokus på kurset er rettet mod dig som menneske. Så ingen langhåret teori, men i stedet masser af praktiske øvelser og refleksion, som flytter dig fra frygt til kærlighed.

Tit styrer frygten dit liv på et ubevidst plan gennem mønstre, du enten har arvet fra generationerne, der har gået forud for dig, eller gennem oplevelser i din opvækst.

Oplevelser, der har kodet og formet dig til at være i livet på en bestemt måde, hvor det kan føles farligt at få opfyldt helt elementære menneskelige behov.

Kodninger og formninger som du måske kan genkende som fysisk og psykisk ubehag, når du udtrykker dine behov, følelser, impulser og lyst.

Et ubehag, der vækker en frygt for:

  • at gå i stykker eller blive skør, når du mærker dig selv eller er tæt med andre
  • at blive forladt eller udskammet, hvis du udtrykker dine behov, grænser, ikke pleaser eller fremstår perfekt
  • at blive latterliggjort eller følelsesmæssigt manipuleret, når du viser din sårbarhed
  • at du ikke er elskelig, hvis du ikke er den bedste kollega, kæreste, forælder etc.

Alt sammen grundlæggende oplevelser af at leve et liv, der mere handler om at undgå ubehaget og overleve, fremfor at kunne leve autentisk med afsæt i, hvem du er i din kerne og hjerte.

 

Hvem er Rudi Sorgenfri?

Ja, jeg kender følelsen fra mit eget liv. Her har frygten mange gange afholdt mig fra at tage de skridt, som jeg allermest længtes efter. Frygten for at blive udstødt. Oplevelsen af at blive følelsesmæssigt manipuleret eller udskammet, hvis jeg gav udtryk for mine følelser og behov. Behovet for kontakt, uafhængighed, intimitet, lyst og ikke mindst kærlighed.

Jeg er oprindeligt uddannet organisationssociolog med speciale i relationer og narrativer. En viden som jeg bruger rigtig meget i procesarbejdet med kroppen, da din krop og nervesystem har formet sig omkring de relationer, du var en del af i din psykologiske og motoriske udvikling som barn og teenager og skabt din egenfortælling om, hvordan du er i verden.

Mest vigtigt er, at jeg har selv har gået vejen fra svær stress og angst oven på en opvækst med en mor, der ikke ønskede mig og en fraværende alkoholisk far til et mere harmonisk og selvkærligt liv, også når mine gamle traumer kigger frem fra tid til anden.

Siden 2014 har jeg hjulpet mange tusinde klienter med at forstå budskabet i deres krops smerter og fortællinger, så de har kunnet leve et mere frit og autentisk liv. Fra 2016 til udgangen af 2021 har jeg undervist for TOTUM – Skolen for kropsterapi på deres 1-årige kropsterapeutiske uddannelse og deres traumeefteruddannelser for kropsterapeuter. Her har jeg haft fornøjelsen af at give det kropsterapeutiske håndværk videre og forståelsen for traumers indflydelse på både krop og sind videre til mere end 200 elever og færdiguddannede kropsterapeuter. I dag har jeg min egen kropsterapeutiske traumeuddannelse.

Mit mantra når jeg underviser, og generelt i livet, er at stille mig som menneske, så du som retreatdeltager får et trygt rum til, at stå frem som det menneske du er.

Rudi er fantastisk dygtig, og skaber et trygt rum man har lyst til at være i med plads til alle. Fortællingen, læringen og øvelserne giver bare så meget mening, når man får ord på. 1000 tak Rudi, glæder mig til din næste workshop.

Lene Schmidt

Rudi har en eminent fornemmelse og føling med de ting, han skal spørge ind til, i forhold til vores skyggesider og handlemønstre.

Deltager på Traumets Anatomi

Rudi formår at skabe et trygt rum, hvor jeg kan være menneske og samtidigt minde mig om, hvor vigtigt det er at stå som menneske jeg er, når jeg skal hjælpe et andet menneske i den terapeutiske proces.

Charlotte Laumann

Fordybelse gennem medfølelse, tilgivelse og kærlighed

 

Temaerne; medfølelse, tilgivelse og kærlighed vil jeg gerne invitere dig til at dykke ned i på mit fire dages retreat – Kunsten at være menneske – fra frygt til kærlighed.

Den ubevidste og instinktive fastlåsing i frygten kan dirkes op med medfølelse for, tilgivelse af og kærlighed til dig selv.

På retreatet vil jeg facilitere en gruppeproces, hvor du gennem selvkærlighed, tilgivelse og medfølelse kan styrke relationen til dig selv, så du kan slippe skammen og frygten og stå tydeligere frem i dine relationer.

Ved at dykke ind bag frygten og skammen skabes et rum, hvor du kan møde dit indre barn med kærlighed og plads. En kærlighed, der gør, at du kan møde andre mennesker fra dit højeste sted.

Det indre arbejde med egenkærlighed og plads til at mærke og udfolde dine egne behov er en vej til at styrke din kærlige forbindelse til andre. Egenkærlighed og forståelse er dit fundament for at kunne rumme og elske de, der står dig nær på et dybere plan.

 

Hvad kommer jeg til at lære på retreatet?

 

Du kommer til at lære, hvor frygten får sin næring fra, og hvordan du møder frygten med kærlighed frem for skam, så du i stedet kan træde frem som det menneske du er i stedet for en forvrængning. En forvrængning, der dækker over, hvordan du tror, du skal være for at være elsket.

Til at guide dig kærligt tættere på dig selv som menneske, arbejder vi med indre barn og familieopstilling, guidede meditationer, egenfortællinger, åndedræt, lyd og kroppens indre og ydre bevægelse inden for dine grænser, så du på en tryg måde kan slippe gamle traumer og overbevisninger og bevæge dig fra frygt til kærlighed.

 

Praktiske oplysninger om Kunsten at være menneske – fra frygt til kærlighed

 

Hvornår? – Fire dage fra torsdag d. 19. september 2024 kl. 16.00 til søndag d. 22. september 2023 kl. 13.00.

 

Hvorhenne? – Nærheden Retreat, Hammervej 40, Hammer, 4700 Næstved. Der er togforbindelse til Næstved, hvor du kan tage bus 620R mod Præstø Station og stå af i Lov/Landevejen. Retreatstedet ligger ca. en km fra stoppestedet.

 

Hvad koster det? – De fire retreatdage koster i alt DKK 4.997,-. Heraf betaler du DKK 3.497,- ved tilmelding for selve kurset. Dette beløb kan evt. betales over to rater, hvor der kommer et gebyr på DKK 150,- pr. rate oven i prisen. De resterende DKK 1.500,- dækker forplejning og overnatning og afregnes direkte med kursusstedet.

 

Hvor mange pladser? – 12.

Kom med din notesbog, skriver og i tøj du kan bevæge dig frit i – både inden- og udendørs.