Pauser afhjælper stress

Hvor mange pauser har du på en normal arbejdsdag?

Indre barn Rudi Sorgenfri Kropsterapi

Rudi Sorgenfri, Totum Kropsterapeut, København

Pauser modvirker og afhjælper stress

Husk pauserne. Ja, det er temmeligt banalt, men stadig svært for mange. Her i blandt jeg selv. Jeg skal selv huske at minde mig selv om, at holde pauser i løbet af dagen. Pauserne er nødvendige for, at du kan være 100 pct. nærværende på arbejdet og for dine nærmeste.

 

Undgå stress, hold pause en gang i timen

Hvad med dig? Hvor god er du til at holde en kort pause hver time, hvor du lige rejser dig fra din arbejdsstation og lader tankerne flyde?

Jeg hørte på et tidspunkt et foredrag med en tidligere landsholdsspiller i håndbold, der fortalte noget meget rammende for spændingsfeltet mellem forventninger og ressourcer. I hans professionelle karriere handlede alt om den rette dosering for at kunne præstere, når det virkeligt gælder. Doseringen mellem pauserne og restitueringen, træningen og de gældende kampe for klub- og landshold.

Han trænede fem dage om ugen for at kunne præstere maksimalt én gang om ugen, når dommeren fløjtede kampen i gang. Det var hårdt og satte fysiske og mentale spor, men det er vand ved siden af det, han iagttager sker rundt på landets arbejdspladser, hvor der er en forventning om at skulle levere 100 pct. hver dag, altså at spille én kamp alle ugens hverdage på fuld intensitet.

Med det forventningspres, hvornår er der så tid til at træne og øve sig i nye ting, restituere, og hvad er konsekvenserne af det?

 

Stress og overbelastning er konsekvensen af manglende pauser 

Hvis din hjerne aldrig får en pause, men at du hele tiden skal præstere, bliver konsekvensen, at din krop spænder op eller falder sammen i et kollaps under byrden. Når din krop spænder op eller kollapser, begrænses dine bevægelser, din kreativitet, dit mindset etc. – Ja, du bliver mindre fri i både tanke og handling.

Det er nødvendigt for din krop og dit velvære, at du trækker stikket fra tid til anden og gerne flere gange i løbet af en dag – også når du er på arbejde.

Din krop og hjerne bruger pauserne på at restituere, blive nysgerrig og styrke kreativiteten. Det er i pauserne, at du bliver stærkere. Det er i pauserne, at din hjerne udvikler nye og bredere motorveje, så du lettere kan få adgang til al den information, som din hjerne og krop har lagret.

“Så’ der kraftedeme pause, mand!”

Citat: Arne (Blinkende lygter af Anders Thomas Jensen, 2000) 

Indre barn terapi startes, forløses og integreres effektivt gennem kropsterapi

Gode pauser, der mindsker stress

  • Læse en god bog
  • Gå en tur i naturen ved stranden eller i skoven
  • Være sammen med gode venner
  • Lege med dine børn uden mål
  • Lytte til din yndlingsmusik
  • Stirre tomt ud af vinduet
  • Meditation
  • Motion
  • Kropsterapi

Når du ligger på briksen hos mig får både din krop og hjerne en velfortjent pause. Du bliver guidet ind i en dybere og mere fri vejrtrækning, som har en positiv effekt på stress og smerter.

Det er også på briksen, at du får nye erkendelser om sammenhængen mellem din krop og psyke, så du bagefter kan gå ud af døren og ændre på de ting, der skal ændres for, at du får bedre balance i dagligdagen.

Kort sagt: Jeg hjælper dig til en større frihed i krop og hovedet gennem en dyb afspænding af hele dig. Så det er ikke for sent, hvis du ‘glemte’ at holde pauser i løbet af dagen.

Kropsterapi kan også give dig svaret på, hvis du ikke får prioriteret dig selv højt nok til at holde de nødvendige pauser.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Tilmelder du dig mit nyhedsbrev, får du besked, når jeg har nye indlæg på bloggen. Samtidigt får du også en serie af mails med gode tips til at slippe smerter, stress og traumer. Du kan let afmelde dig nyhedsbrevet igen, hvis det bare fylder i din inbox.