Stress og vagusnerven

Aftenworkshop

Stress og vagusnerven

– Ryst stressen af dig –

Jeg har selv tidligere været svært ramt at burnout, som konsekvens af længere tids fysisk og psykisk stressrespons.

På workshoppen fortæller jeg min historie krydret med fakta og myter om stress, hvordan sammenhængen er mellem nervesystemet, stressrespons og kroppen.

Du kender måske nogle af disse symptomer fra din dagligdag?:

  • Søvnbesvær
  • Hukommelses- og koncentrationsbesvær
  • Smerter i krop og organer
  • Agressiv og kortere lunte og mere grådlabil
  • Større ubeslutsomhed end normalt
  • Manglende lyst, både seksuelt og til ting, der normalt gør dig glad
  • Øget brug af stimulanser, alkohol, sukker etc.

 

Er du selv eller en du kender plaget af flere af ovenstående symptomer i dagligdagen? Så kom med på min workshop og få viden om, hvad stress og vagusnerven er for størrelser, konkrete redskaber og øvelser til at dæmpe din stress, så du kan slippe smerterne og få en bedre og dybere søvn.

Workshoppen bygger på mine erfaringer med at arbejde med PTSD-ramte klienter, mit eget liv og ønsket om at udbrede kendskabet til din krops egen unikke evne til at genoprette balancen, når alt er blevet vendt på hovedet – enten pludseligt eller gennem længere tids påvirkning.

Lidt om Rudi

Jeg er uddannet kropsterapeut hos TOTUM og arbejdssociolog fra CBS, og har siden 2014 arbejdet som kropsterapeut 1-1 og i grupper. Jeg har suppleret TOTUM uddannelsen med flere uddannelser, redskaber og supervision til at arbejde med PTSD og C-PTSD.

Metoderne bruger jeg dagligt i mit arbejde med at hjælpe stressramte tilbage igen efter de følgevirkninger som traumer og længere tids stresspåvirkning har på krop, psyke og de menneskelige relationer.

Ved siden af mit kliniske arbejde efteruddanner jeg krops- og psykoterapeuter i arbejdet med udviklings- og choktraumer.

Læs mere på bloggen om vagusnerven, stress, traumer og PTSD.

Stress og vagusnerven
stress og vagusnerven

Kropsligt arbejde med stress og PTSD

Når du oplever stress i dagligdagen og i forskellige situationer, tager dine instinkter over for at sikre, at alle forhåndenværende ressourcer bliver sat ind på at sikre din overlevelse. Det er en autonom reaktion, der sker helt uden om din fornuftshjerne, men i stedet direkte fra de helt primitive dele af hjernen i det limbiske system og hjernestammen.
 
Fordi stressresponsen bliver født i instinktlaget i din hjerne, er det nødvendigt at have kroppen med i forløsningen af stressproblematikker. Din krop er nemlig i direkte forbindelse med dine instinkter og nøglen til, at du kan få din nattesøvn igen eller opleve mindre uro og hjertebanken, hvis stressen har taget over i dit liv.
 
Den letteste adgang til kroppens ressourcer er gennem vejrtrækningen, og på workshoppen kommer du til at arbejde med vejrtrækningsøvelser og fysiske øvelser gennem kroppen inspireret af Alexander Lowens kropsterapeutiske arbejde – Bioenergetik. Øvelserne og teknikkerne kan du efterfølgende bruge derhjemme, når du har behov for at opleve dybere ro og afslapning.

Målgruppe

Workshoppen om stress og vagusnerven er lavet til dig med stress helt inde på livet, enten hos dig selv eller en kær. Jeg har valgt nogle effektive redskaber, som du kan bruge derhjemme efter workshoppen.

Din deltagelse på workshoppen kræver ingen faglig viden om hjernen, kroppen, vagusnerven eller stress. Jeg skal nok fortælle dig det vigtigste i et sprog som alle forstår.

Maks. 16 deltagere pr. workshop

Pris

450,- DKK inkl. lettere forplejning i løbet af aftenen.

Billetten kan ikke refunderes, men må gerne overdrages til anden person. Din plads på workshoppen er først reserveret, når du har overført DKK 450,- via MobilePay 36338 – Rudi Sorgenfri Kropsterapi.

Er billetten ikke betalt senest 24 timer efter tilmelding, vil du blive fjernet fra deltagerlisten pga. de begrænsede antal pladser på workshoppen.

Sted, dato & tidspunkt

Næstved: Nærheden Retreat, Hammervej 40, Hammer, 4700 Næstved

Dato: Mandag d. 5. december 2022

Tidspunkt: 17.00 til 21.00

Vil du gerne have workshoppen ud på din arbejdsplads eller blive afholdt for en lukket gruppe, skal du sende mig en mail på info@rudisorgenfri.dk eller ringe til mig på 22 933 811 for at aftale nærmere.

Tilmelding til workshoppen

For yderligere info om workshoppen kan du ringe til mig på 22 933 811.