Kropsterapi mod rygsmerter

Lider du af rygsmerter?

Er du en af dem, der lider af rygsmerter og ondt i ryggen? Så er du ikke alene. Rygsmerter har udviklet sig til en folkesygdom, hvor 9 ud af 10 danskere det seneste år har haft ondt i nakke, ryg, lænd eller skuldre. Mange af klienterne i min kropsterapeutiske klinik kommer til mig med smerter i ryggen. Du kan måske selv nikke genkendende til, hvordan rygsmerterne spiller ind i din dagligdag. Du er måske irriteret over den manglende frihed og smerterne i ryggen, eller du er så plaget og hæmmet af smerter, at det går ud over din nattesøvn og humøret, og måske er din ryg så smertefuld, at det er en plage at tage tøj på om morgenen.

Heldigvis behøver du ikke at være plaget af rygsmerterne i fremtiden. Jeg har gennem kropsterapi stor succes med at hjælpe mine klienter af med deres rygsmerter og hold i ryggen.

I min klinik centralt i København behandler jeg alle typer mennesker lige fra håndværkeren, butiksassistenten, erhvervslederen, pensionisten, den arbejdsløse og til elitesportsfolk, hvor ryggen har sat sig fast enten på grund af en fysisk eller psykisk belastning i dagligdagen.

For din ryg og krop er det fysiske og psykiske nemlig to sider af samme sag, og mine kropsterapeutiske behandlinger virker lige godt på begge problemstillinger.

Hvordan dine rygsmerter afhjælpes med kropsterapi

Kropsterapi er yderst effektivt til at afhjælpe dine rygsmerter og på den måde dæmpe din krops stresstilstand ved at arbejde i spændingsfeltet mellem det fysiske og psykiske.

Når du har fortalt mig om din situation, og jeg har fået svar på mine uddybende spørgsmål, laver jeg evt. nogle sikkerheds- og bevægelsestest af din ryg, inden jeg starter det kropsterapeutiske arbejde, hvor jeg skaber mere plads til en fri vejrtrækning i din krop gennem pulserende massageteknikker, dybe tryk og lettere ledfrigørelse.

Den pulserende massage og de ledmobiliserende teknikker i kropsterapien kombineret med din bevidste vejrtrækning, reducerer din krops stress. Det skyldes, at smerteimpulsen i din ryg bliver overdøvet af de nye sansninger din hjerne modtager gennem berøringen fra mig og din dybere vejrtrækning, til at dæmpe din krops alarmberedskab og stresstilstand, så din smerteoplevelse i kroppen kan reduceres.

Hvad koster en behandling?

En behandling koster fra 1.100,- DKK og der er mulighed for at købe klippekort, så du kan spare op til 150,- DKK pr. behandling, hvis du har behov for et behandlingsforløb for at blive helt smertefri.

Mere information om rygsmerter

Hvorfor får du rygsmerter?

Ryggen er en central del af din måde at bære din krop på, og den er hele tiden under påvirkning af alle kroppens bevægelser. Når du går, absorberer din ryg belastningen fra tyngdekraften. Når du løfter med armene, er ryggen involveret. Når du trækker vejret, er ryggen involveret etc.

Der kan ikke gives noget entydigt svar på, hvorfor så mange danskere er ramt af rygsmerter. Tidligere troede man, det skyldtes strukturelle forandringer i ryggen og rygsøjlen så som udposninger og prolapser på de diske, der ligger mellem leddene i rygsøjlen, samt slid- og/eller leddegigt. Men hvordan forklarer vi så alle dem, der ikke oplever smerter ved disse lidelser?

Måske skyldes rygsmerterne i stedet stress og for lidt bevægelse? For i takt med at stress er blevet mere reglen end undtagelsen, og vi har fået mere stillesiddende arbejde, er antallet af folk med bl.a. rygsmerter også steget.

Smerter er uhyre komplekse, og det at afmystificere dem kan være første skridt mod et mere smertefrit liv. Hvis du vil lære mere om smerter kan du læse videre på min blog her

Typiske skader ifm. rygsmerter

Du har sikkert prøvet at have hold i nakken, hekseskud eller andre låsninger og smerter i din ryg. Og smerten i din ryg er måske blevet udløst af, at du har løftet skævt, lavet en uvant bevægelse eller gået i et par nye sko, der har ændret lidt på din fodstilling.

I en kropsterapeutisk behandling hos mig arbejder vi både på at løse din aktuelle smerte og den bagvedliggende årsag til, hvorfor din ryg er begyndt at gøre ondt eller har sat sig.

Tit skal årsagen til dine rygsmerter findes et helt andet sted, og det er den vi skal arbejde med for at forebygge, at rygsmerterne kommer igen. De typiske årsager er tit ubalancer på dine organer, samarbejdet mellem musklerne på din forside og ryg eller i krydsfeltet mellem dit psykiske velbefindende og din krop. Måske er det en kombination af disse, som har indflydelse på, hvorfor skaden og smerterne er opstået i din ryg efter for eksempel det forkerte løft.

Dine organers spændingstilstand fortæller nemlig en masse om din ryg. Samtidigt fortæller dine organer også en masse om dit følelsesliv, og dit følelsesliv fortæller en masse om, hvor påvirket du er af smerter.

Ryggen er nemlig et spejl af tilstanden i dit nervesystem, der kan deles op i to grupper.

 

  • 1. Det viljestyrede nervesystem, som du bruger, når du skal bøje, strække eller rotere din ryg, og som bliver hæmmet, når du oplever smerter i f.eks. ryggen
  • 2. Det autonome nervesystem, der består af det sympatiske (stress og handling) og parasympatiske (hvile og ro) nervesystem, som du kun kan påvirke indirekte, men ikke styre på samme måde som din ryg.

Spændingstilstanden i din ryg fortæller noget om tilstanden i de muskler og organer, der får sit nervesignal fra det låste eller smertende område i din ryg. En generelt låst eller overspændt og smertende ryg fortæller mig to ting.

Den ene ting kan være manglende neurologisk forbindelse til forskellige muskler gennem dit viljestyrede nervesystem, så din hjerne ikke kan afspænde de spændte eller spænde de inaktive muskler, der får din ryg til at låse. Alle kroppens led bliver påvirket af muskler i forskellige retninger. Din fodstilling påvirker samtlige led op ad i kroppen og hele rygsøjlen, og der ud over bliver nakken for eksempel påvirket af halsens muskler, øvre ryg af brystkassen og diafragma, lænden af mavemusklerne, ballerne, hoften og bagsiden af benene. Hvis en af retningerne er over- eller underaktive, kan det føre til smerter. Det kan min behandling og eventuelle øvelser afhjælpe.

Den anden ting kan være, at du overvejende udsætter din krop for sympatisk nerveaktivitet, hvilket skaber en øget stresstilstand i kroppen. Det kan enten skyldes forurening, rygning, alkohol, medicin, følelsesmæssige påvirkninger, for meget træning og for lidt hvile og søvn.

Den øgede stresstilstand får dine organer til at spænde op, hvilket påvirker bindevævet i bughulen, hvilket hæmmer din rygs bevægelighed og skaber øget irritation i rygsøjlen, hvor de spændte organer får sit nervesignal fra.

Rygsmerter og følelser

Kropsterapeutisk og følelsesmæssigt er din ryg forbundet til behovet for kontrol, at være stærk og have styr på tingene. Måske er du slet ikke bevidst om den side af dig selv, fordi det er en overlevelsesstrategi, du har med fra din helt tidlige barndom? Disse ting påvirker nemlig dine musklers udvikling fra fostertilstand og op igennem livet, indtil du er færdig med at vokse. Derfor kan tidlige oplevelser i dit liv have stor indflydelse på, hvorfor du oplever smerter lige nu.

Ryggens opbygning brysthvirvlerryggens opbygning lændehvirvler

Sidder smerterne i toppen af ryggen og skuldrene kan det måske skyldes, at du bliver holdt nede af nogle dominerende personer i dit liv eller du bærer for tunge byrder. Rygsmerter i den øvre midte del af ryggen er tit forbundet med følelsen af at være elsket og blive støttet og modtage omsorg fra omgivelserne. Området mellem lænden og midtryggen er tit forbundet med skyld og skam og vores ubevidste skyggesider og de ting vi bliver irriteret over hos andre. Lændesmerter kan dække over frygten for at miste, økonomiske problemer eller dyb vrede, der bliver undertrykt med ekstrem selvkontrol.

Bare rolig. Dine smerter kan også stamme fra andet end følelser og bare være et udtryk for en fysisk ubalance et sted i din krop, og når det område er nulstillet vil ryggen være fri igen.

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.