Nakkesmerter

Lider du af nakkesmerter?

Nakkesmerter er en udbredt lidelse, som langt de fleste personer oplever på et tidspunkt i livet. Danmarks Statistik vurderer, at mere end 500.000 danskere lider af nakkesmerter i større eller mindre grad. Mange af mine klienter kommer til min klinik i centrum af København for at få hjælp til at slippe af med nakkesmerterne.

Hold i nakken og andre nakkesmerter er karakteriseret ved en lang række af gener og symptomer, men sjældent specifikke, og kan medføre betydelige funktionsevnenedsættelser i resten af kroppen, da nakken er helt essentiel for, hvordan du kan bruge din krop. Er nakken låst, er det svært at dreje hovedet, hvilket kan gøre det helt umuligt at køre bil eller cykel, fordi din nakke har stor betydning for at bruge din vigtigste sans, synet.

Mange af de nakkeproblemer jeg behandler i min klinik stammer fra arbejdsskader, eftervirkninger fra hjernerystelser, piskesmældsskader efter trafikulykker, samt fald på cykel eller hest.

Kropsterapi er effektivt mod nakkesmerter

Jeg har stor succes med at skabe øget bevægelighed i nakker, der er låste eller på anden måde er hæmmet af smerter, og lider du af nakkesmerter, hold i nakken eller gener efter gamle nakkeskader, så er du i trygge hænder, hvis du lægger dig på min briks for at få løsnet op for din nakke og smerter, og de begrænsninger de giver dig i dagligdagen.

Om smerterne i din nakke skyldes en fysisk skade eller er af mere psykisk karakter som følge af længere tids følelsesmæssigt pres, vil mine kropsterapeutiske behandlinger have en positiv effekt, for din nakke og krop sondrer nemlig ikke mellem det fysiske og psykiske, for det er to sider af samme sag, når det kommer til nakkesmerter.

Sådan afhjælper kropsterapi dine nakkesmerter

De forskellige behandlingsteknikker i en kropsterapeutisk behandling hos mig er yderst effektive til at afhjælpe dine nakkesmerter og –spændinger.

Først starter vi med en kort samtale om dine smerter, hvad der sker i dit liv i øjeblikket, tidligere skader, operationer, om smerterne er lokale eller om de stråler ud i arme og skuldre etc. Hvis jeg under vores samtale får mistanke om brud eller diskusprolapser i din nakke, laver jeg nogle sikkerheds- og bevægelsestest af din nakke og ryg, inden vi starter på selve behandlingen.

God dyb vejrtrækning hjælper mod smerter

Rigtigt mange smerter i nakken og kroppen generelt kan afhjælpes ved, at du trækker vejret rigtigt, derfor starter mine behandlinger altid med at få skabt mere plads til din vejrtrækning. Ved store nakkesmerter, og smerter i det hele taget, er det meget almindeligt, at du kun trækker vejret overfladisk i toppen af brystkassen og halsen, for smerter er stressende for din krop, hvilket automatisk gør dit åndedræt mere overfladisk.

Gennem pulserende massage, forskellige ledmobiliserende teknikker kombineret med, at du bliver mere bevidst om din vejrtrækning, reducerer vi i fællesskab din krops stress og smerter, fordi smerteimpulserne fra din nakke bliver overdøvet af nye sansninger, som din hjerne modtager gennem berøringen fra mig og din dybere vejrtrækning. Det får din hjerne til at dæmpe din krops alarmberedskab og stresstilstand, og din smerteoplevelse i kroppen reduceres.

Nogle gange kan smerterne afhjælpes af en enkelt behandling. Andre gange skal der et behandlingsforløb til afhængigt af om skaden er opstået akut, eller er blevet bygget over længere tid som følge af livsstilsvaner eller stress på arbejdet eller i privatlivet.

Hvad koster en behandling?

En behandling hos mig koster fra 1.000,- DKK. Du kan læse mere om priserne her: https://rudisorgenfri.dk/priser/

kropsterapi nakkesmerter
Nakkesmerter og skuldersmerter er tit forbundne

Mere information om nakkesmerter

Hvorfor får du nakkesmerter?

Nakken er en af de mest fleksible strukturer i din krop og kan bevæges i mange forskellige retninger. Jo større bevægefrihed, jo større er også risikoen for skader, da det er relativt små muskler, der bærer dit hoveds vægt på ca. 5 kg og skal holde det stabilt i et hav af mere eller mindre kontrollerede situationer. Og tro det eller ej, så kan din storetå, mavesæk og urinblære være baggrunden til smerter i nakken.

Nakkesmerterne kan deles op i to kategorier. Akut opståede smerter som følge af for eksempel slag eller piskesmæld, det er mindre end 500 mennesker, der dukker op på skadestuerne om året med nakkeskader og langvarige smerter, men hvorfor så mange danskere lider af nakkesmerter, er det svært at finde et entydigt svar på.

Nakkesmerter kan ikke aflæses på scanninger eller røngtenbilleder

Tidligere forbandt man smerter med strukturelle forandringer i nakkens led så som udposninger og prolapser på de diske, der ligger mellem nakkehvirvlerne, samt slid- og/eller leddegigt i nakken. Men det er langt fra alle, der oplever smerter ved disse lidelser? Og endnu flere oplever smerter helt uden disse fysiske tilstande, så måske skal årsagen til nakkesmerter findes et helt andet sted?

Vores generelle livsførelse i ‘konkurrencesamfundet’ har resulteret i, at mange menneskers primære vejrtrækning finder sted højt i brystkassen og halsen, dette gør, at en lille muskelgruppe i halsen virkeligt kommer på overarbejde i vejrtrækningen og kan skabe store nakkespændinger, der kan lede til nakkesmerter og spændingshovedpine.

Smerter er uhyre komplekse, og hvis du vil vide mere om mit perspektiv på smerter, kan du læse videre på min blog ved at trykke på linket her. Mange af mine klienter har haft god succes med at få afmystificeret, hvad smerter er for en størrelse som første skridt mod et mere smertefrit liv.

Nakkesmerter og følelser

Psykologisk set er nakken og halsen forbundet til mavesækken, der følelsesmæssigt fortæller noget om din evne til at håndtere og udtrykke dine følelser generelt. Kropsterapeutisk handler nakkesmerter derfor tit om, hvorvidt du tør stikke hovedet frem og stå op for dig selv, eller om du bruger hals og nakke til at undertrykke følelsesmæssige udtryk og ikke tør tale direkte fra hjertet.

Din hals spiller ind på nakkens og den øvre rygs generelle spændingstilstand. Spænder den store skrå halsmuskel op, bliver det sværere at dreje hovedet fra side til side, og den trækker også hovedet frem, så man får et lidt duknakket udtryk. Derfor kommer din øvre ryg og nakkemuskulatur på overarbejde, hvis det skal være muligt at kunne hæve blikket og se potentielle farer foran dig. Denne problematik kan skyldes, at du er blevet holdt nede af en dominerende person, og derfor har lagt låg på dine følelser og kontakten til dig selv.

Halsen er også overgangen mellem den voksne (hovedet – logikken) og barnet (kroppen – følelserne). Hvor frit er dit indre legebarn, og formår du at se tingene i et bredere perspektiv, eller er du stivnakket og påståelig?

Typiske skader ifm. rygsmerter

Mange af de fysiske problematikker jeg behandler i min klinik stammer fra arbejdsskader, eftervirkninger fra hjernerystelser, piskesmældsskader efter trafikulykker eller andre faldulykker. Mange gange viser disse skader at være opstået fordi, der har siddet et gammelt fødselstraume i nakken, fordi klienten har fået nakken er blevet klemt under sin fødsel og symptomerne først viser sig rigtigt mange år senere, i forbindelse med færdselsuheldet eller arbejdsskaden.

På min klinik oplever jeg tit, at nakkesmerter kan kobles sammen med følelsesmæssig og fysisk stress som følge af store arbejdsbyrder, for lidt bevægelse eller ensidige bevægelser i dagligdagen. Nakkesmerter optræder også ofte sammen med andre helbredsproblemer, eksempelvis rygsmerter, hovedpine og generelt dårligt selvvurderet helbred og personlige relationer.

Nakkehvirvlerne kan bevæge sig frit igen efter Totum kropsterapi

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.