ADHD

Lider du af ADHD?

På min klinik behandler jeg flere og flere klienter med ADHD, da mange ADHD-ramte mennesker oplever en større livskvalitet og forbedret evne til at holde fokus og koncentrere sig, efter et kropsterapeutisk behandlingsforløb hos mig.

Kropsterapi er yderst effektivt til at dæmpe mange af de symptomer og gener du oplever i dagligdagen, når du er ramt af ADHD. Man kender endnu ikke den præcise årsag til ADHD, da det både kan skyldes problemer på fosterstadie, kost eller psykologiske faktorer i nærmiljøet under opvæksten. Alle disse faktorer kan udløse ADHD, som skyldes, at nervesystemet kun har begrænset evne til at udskille noradrenalin og dopamin, der hæmmer kommunikationen mellem nerve- og hjernecellerne.

ADHD indre uro i hjerne og krop kropsterapi og ADHD

Symptomer på ADHD

Du kan måske selv nikke genkendende til nogle af de følgende symptomer hos dig selv eller dit barn:

  • Du har svært ved at fastholde opmærksomheden på det, som du er i gang med lige nu (arbejde eller leg)
  • Du har svært ved at koncentrere dig mere end 5 minutter ad gangen
  • Du oplever høj impulsivitet og bliver let distraheret af dine omgivelser
  • Du er hyperaktiv og har krudt i måsen
  • Du har svært ved at holde overblikket
  • Du virker støjende på dine omgivelser
  • Din krop føles urolig, især hænder og fødder
  • Du føler dig rastløs

Kort og godt oplever du det svært at følge mange af de “gældende” sociale spilleregler i samfundet, som gør det svært at passe et job, være i et forhold, huske aftaler og styre følelserne. Alt sammen ting, der er svært foreneligt med at få en almindelig dagligdag til at fungere, hvis der ikke er nogle meget tydelige rammer på plads.

Hvad har en neuropsykiatrisk lidelse med kroppen at gøre? Hele dig, din hjerne, psyke og krop, er tæt forbundende og påvirker, hvordan du kan fungere i dagligdagen, ligegyldigt om du har ADHD eller ej. Ved at arbejde med dine kropslige reaktioner såsom hyperaktiviteten og uroen, oplever mange af mine klienter ADHD en større ro og impulskontrol i dagligdagen. De bliver kort og godt bedre til at bevare fokus og bruge den ekstra energi på en mere konstruktiv måde.

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.

ADHD indre uro i hjerne og krop kropsterapi og ADHD

Måske sidder nøglen til ADHD i tarmene

Din hjerne er ramt af ubalancer forskellige steder. Fx. frontallappernes evne til impulskontrol, den del af hjernestammen, der styrer din “vågenhed” og din lillehjernes evne til at begrænse baggrundsstøj, så du ikke så let bliver forstyrret af omgivelserne. Disse områder i hjernen bliver dog primært påvirket af dine organers kommunikation med hjernen gennem det enteriske nervesystem og vagusnerven. Derfor skal ubalancen måske ikke findes i hjernen, men i stedet i nervesystemet omkring organerne og tarmene i bughulen. Helt ny forskning har nemlig påvist, at helt op til 95 pct. af den dopamin nervesystemet producerer, laves i nervecellerne omkring dine tarme.

Nogle teorier omkring ADHD ser ADHD som en anerledes biologisk reaktion på stress. Når kroppen er stresset, hæmmer den nerve- og blodforsyningen til bl.a. tarmsystemet, så tarmsystemet ikke producerer samme mængde dopamin. Stressen udløser i stedet en øget aktivitet ude i kroppens muskler. Aktiviteten kan tit opleves som uro i arme og ben og en øget rastløshed. Der netop er to af de typiske symptomer på ADHD, som reguleres og sænkes af lillehjernen og dopamin, når denne neurotransmitter er tilstede i nervesystemet.

Kropsterapi er effektivt mod ADHD

Kropsterapi dæmper din krops stresstilstand, hvilket er med til at reducere den kropslige uro og øge dit tarmsystems produktion af blandt andet dopamin, hvorved der startes en positiv spiral i din krop og dit nervesystem.

Samtidigt arbejder kropsterapien også i spændingsfeltet mellem det fysiske og psykiske, så skammen ved at føle sig anderledes end andre i klassen, på arbejdspladsen og i familien bliver bearbejdet. I stedet flyttes fokus over på de positive aspekter ved det højere energiniveau. Du får et mere konstruktivt billede af, hvem du er som menneske og hvordan du kan bruge din høje energi på en måde, der gør dig gladere og giver bedre sociale relationer.

Hvad koster en kropsterapeutisk behandling?

Skal jeg hjælpe dig til mere ro, en bedre koncentrationsevne og forståelse af din krops signale, koster en behandling fra 1.000,- DKK. Du kan læse mere om priserne her: https://rudisorgenfri.dk/priser/

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.

Kropsterapi er effektivt mod ADHD
Kropsterapi er effektivt mod ADHD

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller tlf. 22 933 811 for at høre nærmere eller book en tid online.