Kropsterapi for sportsfolk

Behandling og forebyggelse af sportsskader

Jeg arbejder med flere elitesportsfolk inden for Crossfit, vægtløftning, bodybuilding, fodbold, karate, håndbold, badminton og tennis, der alle er afhængige af, at deres krop kan bevæge sig frit og eksplosivt. Fælles for dem er, at de benytter min behandling til både generel afspænding af trætte og ømme muskler, til afhjælpning af og forebyggelse af sportsskader og mental forberedelse til konkurrencer.

Totum kropsterapi hjælper dig af med skulderskader

Sådan forløber en sportsskadebehandling

Udgangspunktet er din fortælling om dit trænings-/skadesforløb og dit liv generelt, inden du lander på briksen. Gennem behandlingen finder vi spændingsmønstrene og årsagerne bag din sportsskade og din nuværende tilstand i kroppen.

Behandlingen tilpasses herefter for at optimere fri blodgennemstrømning og for at genfinde din krops optimale bevægelser og balance.

En ubalance eller ømhed er ikke kun et lokalt problem, men skal ses i en sammenhæng, og derfor får du altid en helkropsbehandling ligegyldigt, hvilken problematik du har. Den pulserende massageteknik og lettere ledfrigørelse skaber en øget blodgennemstrømning til de beskadigede eller trætte område og er fremragende som aktiv restitution af kroppen, så den hurtigere er på toppen igen.

Kropsterapi er en vekselvirkning mellem forskellige behandlingsteknikker

Akupressur, zoneterapi- og triggerpunktsbehandling
Dybdegående og pulserende muskel- og organafspænding
Ledfrigørelse af hofte, knæ, ankler, fødder, skuldre, albuer, hænder, nakke, ryg og lænd

Kropsterapi for atleter øger din krops restitution og afhjælper sportsskader

Dit åndedræt er essentiel for, hvor eksplosiv og udholdende du kan være.

Trækkes vejret rigtigt og udnyttes hele overkroppen, har en voksen mand typisk en lungekapacitet mellem 6 og 8 liter (kvinder ca. 20 pct. mindre) og sammenholdt med de ca. 20.000 gange vi trækker vejret i døgnet, kan et frit og effektivt åndedræt give en god indikation på forskellen mellem succes og fiasko i sportens verden.

Stress og krav til præstation er nogle af de typiske psykiske årsager til, at åndedrættet bliver besværet pga., at muskulaturen i de situationer spænder op omkring solar plexus, så mellemgulvet ikke kan bevæge sig frit. Det påvirker ikke bare åndedrættet, men både under- og overkroppens bevægebaner og hæmmer eksplosiviteten og kroppens performancepotentiale betragteligt. Bare se på elitevægtløftere, de er ligeså smidige som gymnaster, for jo større udslag, der er mellem afspænding og spænding af musklerne, jo mere power kan der genereres.

Derfor er mit primære fokus altid at skabe et mere frit åndedræt, da det har en positiv effekt ud i resten af kroppen og er medvirkende til en bedre afspænding og iltning af musklerne.

Hvor frit og effektivt bevæger din krop sig?

Totumsystemet giver nogle unikke fordele, fordi jeg arbejder med kroppen som en helhed og ikke kun med det område, der er i ubalance eller skadet.

Der kan være mange årsager og forklaringer til, hvorfor man får sportsskader – både fysiske og psykiske. Derfor arbejder jeg helhedsorienteret med din krop, da det er essentielt at behandle årsagen, og ikke kun symptomet, til dine smerter og eventuelle skader, så de ikke opstår igen.

Sindets påvirkning af din fysiske performance og sportsskader

“Av – Hvorfor har jeg ondt, hvorfor er det altid den skulder, håndled, knæ som bliver skadet?” Her er mit svar altid: “Det ved jeg ikke, men vi kan undersøge det sammen.”

Smerter og sportsskader er nemlig komplekse størrelser og skal altid ses i sammenhæng med både fysiske og psykologiske snitflader. De psykologiske snitflader kan ikke ses på røngtenbilleder og scanninger, men de har mindst lige så stor betydning for den oplevede smertetilstand.

Vi kan hurtigt blive enige om, at det gør forbandet ondt at brække en arm eller forstuve en ankel, men den oplevede smerte er forskellig fra person til person afhængigt af deres psykologiske velbefindende.

Kropsterapi kan hjælpe med at skabe klarhed over din smerteoplevelse og dine skadesmønstre, og jeg kan relativt simpelt hjælpe med at reducere den oplevede smerte som følge af sportsskader.

Kira Gall Henriksen udtaler

“Igår tvivlede jeg på mine chancer til EM i vægtløftning i Wales på søndag. Jeg fik nemlig smerter i mit højre håndled, og det var den slags, hvor tanken lige strejfer en, “Nå det var nok det EM.”

“Rudi snakkede først med mig i 15 min, og vi fik klarlagt, hvad min mentale forhindring var. Så gik han ellers i gang og der var ingen tvivl om, at der blev sat gang i en masse udrensning af både affaldsstoffer og negative programmeringer, og smerterne i håndleddet var gået fra en smerte på 10 til 4 stykker. En helt klar forbedring.”

Behandlingen var effektiv, kroppen og hovedet blev klar, og Kira havde et succesfuldt EM, der kastede et sæt sølvmedaljer af sig.

Jeg tør ikke love dig sølvmedaljer til EM, men jeg vil gerne love dig en krop, der kan bevæge sig mere frit og effektivt, så du kan få endnu bedre resultater i din sport. Fristet? Book en tid nedenfor eller ring til mig på TLF 22 933 811.

Kropsterapi afhjælper sportskader

Online Tidsbestilling

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til ringe til mig på 22 933 811.