Totumbehandling

Massage og kropsterapi, der gør en forskel

Ved du:

 • Hvad Totum kropsterapi er?
 • Hvad en behandling kan afhjælpe?
 • Hvordan en behandling forløber?
 • Hvilken effekt åndedrættet har på kroppen i hverdagen og under en behandling?
 • At du deltager aktivt i behandlingen?
 • Hvad du skal være opmærksom på efter en behandling?

57460db96d-Knap book tid

Det siger mine klienter:

[metaslider id=117]

[metaslider id=109]

Hvad er Totum kropsterapi?

Jeg arbejder ud fra behandlingssystemet Totum. Totum er latin og betyder helhed. Behandlingen tager udgangspunkt i dig som menneske, da din krop og dit sind er uadskillelige og ikke hinandens modsætninger.

Vi kender alle til, at gå og bekymre sig. Sker det over en længere periode, bliver kroppen stresset, og det kan sætte sig som fysiske spændinger. Omvendt kan vi også have haft hårdt fysisk pres eller træning i hverdagen, der kan gøre os trætte og irritable.

En kropsbehandling af mig er derfor mere end bare en massage. Det er en behandling, der skaber bedre kontakt mellem din krop og dit hoved. Så slipper du lettere muskelspændinger og smerter. Din krop og dit hoved er hinandens forudsætninger for, at du kan have en fleksibel og mobil krop uden spændinger og smerter.

Hvad kan behandlingen afhjælpe?

Mine klienter spænder bredt fra den studerende med eksamensangst, personer der har brug for sorgbearbejdning, folk med fysiske problemer og smerter til eliteatleter, der har brug for en fintunet og smidig krop, så de kan performe under stort fysisk og mentalt pres.

Kropsterapeutisk massage er yderst effektiv imod spændinger og muskelømhed i kroppen generelt. Derudover har jeg god erfaring med at behandle:

Fysiske problemstillinger

 • Spændingshovedpine og migræne
 • Hold eller ondt i ryg, nakke og skuldre – eller andre rygproblemer
 • Iskias-, lænde- og hoftesmerter
 • Frossen skulder, tennisalbue eller museskader
 • Forebyggelse og behandling af sportsskader og
  forstuvninger- læs mere her

Problemer med kredsløbet

 • Eksem
 • Allergi
 • Fordøjelses- og stofskifteproblemer
 • Smerter og ubalancer i organerne

Psykiske problemstillinger

Behandlingerne virker desuden yderst positivt på det psykiske velbefindende. Bl.a. fortæller mine klienter om positiv effekt ved behandling mod:

 • Stress og udbrændthedt
 • Angst, nervøsitet og PTSD
 • Træthed og koncentrationsbesvær
 • Traumer
 • Selvværdsproblemer

Det giver et helt nyt perspektiv på personlig udvikling og samspillet mellem krop og psyke, som du kan læse mere om her.

Sådan foregår en Totumbehandling

Når du kommer ind til en behandling hos mig, starter vi med en kort samtale, hvor du fortæller om din problemstilling, og jeg stiller uddybende spørgsmål til din problematik og historik.

Selve massagen er helt oliefri, og i behandlingen arbejder jeg på hele kroppen for at optimere fri gennemstrømning i blodkredsløbet, lymfesystemet og musklerne, så kroppen kan genfinde sin optimale bevægebane, balance, og den derfra bliver i stand til at hele og regenerere sig selv.

Behandlingsmetoden er baseret på forskellige massage- og åndedrætsteknikker, akupressur, zonetryk, lettere ledfrigørelse og samtale. Tilsammen giver det rigtig gode indvirkninger på kroppens egne helbredende egenskaber.

Behandlingen afsluttes med en kort samtale, hvor du kan stille spørgsmål, og jeg kommer med input til, hvordan du kan forebygge dine spændinger i dagligdagen enten gennem øvelser eller ting du kan være bevidst om i dit møde med dine omgivelser.

Åndedrættets effekt på kroppen

Da nogle tryk kan forekomme smertefulde er åndedrættet helt centralt i Totummetoden. Ved at bruge åndedrættet bevidst og gøre vejrtrækningen mere fri, kan du slippe smerten og dermed muskelspændet.

Kender du følelsen af, at du ikke kan trække vejret helt frit og helt ned i maven? Prøv at teste hvilken effekt din vejrtrækning har på kroppen lige nu foran computeren.

Træk vejret så dybt du kan og pust luften hårdt ud gennem din mund eller næse. Prøv at fornemme hvad der sker i din krop.

Forestil dig nu i stedet, at du kommer hjem fra en travl dag på arbejdet og lander i sofaen med et dybt behageligt suk. Tag en dyb indånding og ånd ud med et dybt behageligt suk, og prøv at fornemme, hvad der sker i din krop.

Hvad oplevede du, der skete i kroppen ved at trække vejret på to så forskellige måder?

Pointen er, at du skal kunne mærke forskel på de to eksempler. I det ene tilfælde spænder kroppen op, og i det andet bliver den helt afslappet. Det er den forskel og bevidsthed i åndedrættet, vi sammen arbejder med undervejs i massagen og kropsterapien for at få din krop til at slippe de ophobede spændinger.

Din rolle i behandlingen

Du er selv en aktiv part i Totumbehandlingens tilgang til massage og kropsterapi. Du bliver udfordret på, hvordan du trækker vejret og samarbejder med din krop i stedet for at modarbejde den. Det er en af de helt store forskelle fra andre klassiske massageformer, hvor du ligger passivt på briksen.

I behandlingen har du medansvar for effekten. Jo mere du kan slippe dit åndræt, jo dybere kan vi sammen arbejde med din krops spændinger og sætte smerten og kroppen fri af gamle overbevisninger.

Efter behandlingen

Da vi effektivt går ind og arbejder med dine spændinger i muskler, senehæftninger og led, kan der i dagene efter en behandling forekomme ømhed. Det er helt normalt og kan sammenlignes med ømheden efter en omgang sund træning og motion. Sørg derfor for at drikke godt med vand, fordi det giver kroppen de bedste betingelser for at udskille de affaldsstoffer, der er blevet frigjort under behandlingen.

Har du gennem længere tid ignoreret din krops signaler, kan det efter behandlingen føles som om, at dine symptomer forværes. Det skal du ikke være bekymret over, da det er en helt normal efterreaktion på behandlingen, fordi kroppen arbejder videre i dagene efter.

Ømheden kan nogen gange mærkes i 2-3 dage efter og nogle gange længere. Første gang jeg fik en behandling, var jeg øm i mere end en uge. På trods af ømheden havde jeg en følelse af, at en tung byrde var blevet fjernet fra mig og min krop.

Min behandling skal ikke nødvendigvis træde i stedet for anden medicinsk behandling, men den er et godt supplement til eventuel medicin eller samtaleterapi. Et behandlingsforløb hos mig skaber en erkendelse omkring årsagen bag dine problemer både fysisk og mentalt, samt hjælper til, at kroppen genfinder balance og dens regenererende evner bliver forstærket.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ganske gratis på mail eller TLF 22 933 811 for at høre nærmere. Du er også velkommen til at booke en tid nedenfor.

57460db96d-Knap book tid